Crew van PI4LDN behaalt een tweede plaats tijdens de 11 steden contest

Afgelopen november deed de crew van PI4LDN mee aan de jaarlijkse 11 steden contest. Deze contest wordt georganiseerd door de collega’s van de afdeling A14 Friesland Noord. Het is de bedoeling om alle 11 steden en de kluunplaats te werken, hier krijg je extra punten voor en je krijgt punten voor ieder ander gewerkt station. De contest wordt gehouden op de 2 meter en 80 meterband en duurt 4 uur.
De week voor de contest heeft de crew alles in de shack in orde gemaakt en de antennes werden nagezien. Tijdens de dag zelf was de crew al vroeg in de shack aanwezig om eerst koffie of thee met appeltaart te nuttigen. Besloten werd dat PA3DGO, PD3AR en PA1DRP de set voor de twee meter zouden bemannen en PA0LMA, PA9LUC en PA1EJ de set voor tachtig meter. Al snel werd het duidelijk dat de condities op de twee meter band deze dag op zijn zachts gezegd slecht waren. Er werden maar twee van de 11 steden gewerkt. Gelukkig waren we niet de enige die hier last van hadden. Een mooie zesde plaats was dan ook het eind resultaat voor deze band. Waar het op de twee meter band rustig was, liep het op de tachtig meter band voorspoedig. Alle 11 steden en de kluunplaats werden gewerkt, het resultaat mag er dan ook zijn; een mooie tweede plaats.
Nadat we de erwtensoep en berenburg verorbert hadden met als klap op de vuurpijl koffie of thee met kwarktaart ging een ieder tevreden terug naar zijn eigen QTH om met een hoop lol terug te kijken op deze dag.
De uitslag is te zien op de website van PI4LWD