Geslaagde deelname vanuit Noordwijk aan het “International Lighthouse and Lightship Weekend”!

Gedurende het weekeinde van 17 en 18 augustus jl. hebben leden van VERON-leiden de Vuurtoren van Noordwijk geactiveerd met de roepletters PG6N en deelgenomen aan het wereldwijde “International Lighthouse and Lightship Weekend”. De Noordwijkse vuurtoren was één van de 500 deelnemers uit 90 landen. Vanuit Nederland waren 16 vuurtorens en 2 lichtschepen actief. Twee vuurtorens werden de activiteiten afgelast, wegens de vertraagde renovaties in opdracht van Rijkswaterstaat.
Niet alleen met stations in Nederland werden verbindingen gemaakt, maar ook voornamelijk in Europa. Ook zijn er op HF DX-verbindingen gemaakt met o.a. Ghana, Japan, Groenland, VS, Canada en een aantal landen in het Midden Oosten.
In totaal zijn er 333 verbindingen gemaakt met Phone, CW en FT8
De groep bestond uit de volgende leden die even kwamen assisteren of een aantal uurtjes deelnamen aan het opereren en een aantal die de crew voorzagen met koffie, thee, gevulde koeken en Engelse drop .

Het team bestond uit: PA1DRP, PA1EJ, PA2BEN, PA3DGO, PA4PK, PA7DA, PA9LUC, PA9RZ, PD1BAT, PD2AN, PD3AR, PE1HOY en PE0WRH.

Dank gaat uit naar Rijkswaterstaat, Stichting Kurt Carlsen en KNRM