Geslaagde Molendag 2019 PB6ZBM

11 mei was het dan zover, na enkele weken voorbereiding stonden we om 8 uur bij de Zwanburgermolen om de antennes op te bouwen. De molenaar had speciaal voor ons het gras gemaaid en het zonnetje scheen er vrolijk op los. Kortom een mooie dag om er samen iets moois van te maken. Nadat de antennes opgezet waren en de sets geïnstalleerd kwam de eerste boot met 10 personen in de 70+ leeftijd aanvaren voor een rondleiding. Deze mannen vertelde ons dat ze het stukje in de krant over de Molendag en de VERON hadden gelezen en nieuwsgierig waren geworden. Belofte maakt ook schuld en voor we achter de set kropen hebben we de molenaar een taart aangeboden namens de crew van PB6ZBM.
Klokslag 10 uur zijn we begonnen met het activeren van de molen en de ene na de andere QSO’s werden gemaakt. Wat opviel is dat er deze dag niet alleen veel zendamateurs kwamen kijken, maar dat ook andere geïnteresseerde de molen kwamen bezoeken. De molenaar liep vol trots rond en in zijn molen genietend van alle aanloop en aandacht. Wij de zendamateurs beleefde een top dag met mooie verbindingen en onderling QSO.
Toen aan het eind van de dag alles was opgeruimd, de kopjes waren afgewassen en we de balans opmaakte, was iedereen het er over eens, dat dit een succes volle dag was geweest waar we met veel trots op terug kunnen kijken. Namens de crew van PB6ZBM willen we Hans de molenaar bedanken voor zijn gastvrijheid en de afspraak voor volgend jaar staat alweer vast.