JOTA/JOTI 2018

Internationaal communicatieweekend 
Jamboree on the Air en Jamboree on the Internet, daar staat JOTA-JOTI voor. Het is een jaarlijks communicatieweekend van scoutinggroepen vanuit de hele wereld. De mast moet zorgen voor een radioverbinding en in het clubhuis staan computers waarmee contact gelegd worden met andere verenigingen, aldus een artikeltje in een plaatselijk “leugenaartje”.

Ook dit jaar zijn er weer diverse amateurs uit onze afdeling die mee doen aan de JOTA/JOTI. In het weekend van 19, 20 en 21 oktober zijn ze actief vanuit Wassenaar, Lisse en Sassenheim. Die dagen proberen we samen met de kinderen verbindingen te maken over heel de wereld. Ook zullen de kinderen o.a. communicatie spelletjes spelen. Denk dan aan zeeslag of galgje, zo proberen we ze te laten zien dat er niets engs aan is om te praten met een persoon die je niet kent. Kortom voor een ieder is er wel wat leuks te doen.

Als je denkt ik heb nog wel even tijd over om te komen kijken of je wilt even een verbinding maken (wat echt gewaardeerd wordt door de scouts) voel je dan vrij. De volgende scoutinggroepen rond Sassenheim zullen meedoen: van Wassenaer van Obdam uit Wassenaar PE1KFC/J, Lisser Kaninefaten uit Lisse PE1OXI/J en de Scojesa uit Sassenheim PA6SJS/J. Buiten deze groepen zullen er nog veel meer scoutinggroepen zijn die het leuk vinden een verbinding te maken en iets te vertellen over hun groep.