In memoriam Aad Ruis, PA3DCZ

Afgelopen week zag ik het bericht in de krant dat oud afdelingslid Aad Ruis, PA3DCZ is overleden.

Samen met mijn XYL kenden wij Aad en zijn XYL als 2 gedreven onderwijsmensen. Vriendelijk en spontaan in omgang, maar ook geliefd in zijn omgeving. Maar vooral als directeur van de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool in Katwijk.

Aad Ruis was vele jaren lid van afdeling Leiden en zeker begaan bij het activeren van de radiohobby. In die tijd was hij de initiatiefnemer om het 50-jarig jubileum van de afdeling op ‘zijn school’ in Katwijk te vieren met bijzondere roepletters PI50LDN.

Ook was hij mede-operator van PI4AA vanuit de Sikkenstoren van Akzo Nobel. Toen die activiteiten in Sassenheim stopten, bleef de crew elkaar ontmoeten tijdens wat later het jaarlijks “etentje van PI4AA” werd genoemd. En scoutinggroep Scojesa heeft vele jaren onder zijn call PA3DCZ/J meegedaan met de JOTA.

Op QRZ.com staat zijn call nog steeds op het adres aan de Klei in Noordwijk (is nu al jaren een industrieterrein), ondanks dat hij na zijn pensionering vele jaren woonachtig was in Bosschenhoofd. Bij onze visites aan hen, bleek dat hij van daaruit nog wel radioactief was, maar hij genoot meer van zijn rust, zijn mooie woning direct in de natuur en natuurlijk zijn familie.

Namens afdeling Leiden Loek PA9LUC