Clubavond 19 april

Afhankelijk van de stukken en mogelijke voorstellen, worden deze behandeld. Deze avond verloting van onderdelen e.d. die door amateurs zijn geschonken ten bate van de afdeling.

U bent van harte welkom op: Herenweg 307, 2201AJ, Noordwijk – ingang Achterweg – tussen Katwijk en Noordwijk, nabij de N206

Amateurradio in Oekraïne uit de lucht vanwege noodtoestand en staat van beleg

Amateurradio in OekraineAmateurradio in Oekraïne is tenminste de komende 30 dagen uit de lucht vanwege de noodtoestand en staat van beleg. Vlak voor de Russische militaire invasie werd in Oekraïne de noodtoestand afgekondigd. Het decreet van 24 februari van president Volodymyr Zelensky zal onder meer ten minste 30 dagen van kracht blijven en kan worden verlengd. Zoals gepubliceerd op de website van de Verkhovna Rada, het wetgevend orgaan met één kamer van Oekraïne, omvat de noodtoestand onder meer de regulering van TV- en radio-activiteiten en “een verbod op de werking van radioamateurs voor persoonlijk en collectief gebruik”.

Snel veranderende situatie

Het decreet stelt ook een verbod in op massa-evenementen en stakingen. Ook geeft het toestemming om de documenten van burgers te controleren. En daarnaast zo nodig huiszoekingen te verrichten bij personen, voertuigen, vracht, kantoorruimte en woningen. Ook een avondklok is mogelijk. “De situatie verandert snel,” zei IARU Region 1 secretaris Mats Espling, SM6EAN. “IARU Regio 1 volgt de ontwikkelingen en verwacht van alle radioamateurs dat zij hun nationale wetten en regels volgen.”

Bericht van Anatoly Kirilenko, UT3UY

De IARU ontving op 24 februari 2022 onderstaand bericht:

Beste vrienden,

Vanmorgen vroeg is Rusland een oorlog begonnen met Oekraïne. Militaire faciliteiten en vliegvelden in sommige steden, waaronder Kiev, werden beschoten. Ook werd Oekraïne aangevallen vanuit het oosten vanuit Rusland. Vanuit het noorden vanuit Wit-Rusland en
vanuit het zuiden vanuit de Krim. Dank van de Oekraïense burgers aan de VS, Groot-Brittannië, Canada, Polen, de Baltische staten, Tsjechië en enkele EU-landen voor hulp en wapens. Vandaag is in Oekraïne de staat van beleg afgekondigd. Er is een verbod op de werking van amateurstations in Oekraïne voor 30 dagen vanaf vandaag.

Anatoly Kirilenko, UT3UY
Vice-voorzitter UARL

Bron van het verbod op de werking van amateurstations in Oekraïne voor 30 dagen vanaf vandaag: ARRL

Bron bericht van Anatoly Kirilenko, UT3UY, vice-voorzitter UARL: IARU

Joce van Lit-Ouwerkerk PD0NTB SK

Op 18 november jl. overleed Joce van Lit-Ouwerkerk PD0NTB. Zij was de laatste tijd ernstig ziek.
Joce heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de afdeling en de VERON in het algemeen.
Zo was zij samen met haar echtgenoot Cor PA2JC SK prominent en actief aanwezig tijdens vele Pinksterkampen en de DNAT.
Voor afdeling Leiden was ze lange tijd bestuurslid, gedurende de jaren 80- en 90 van de vorige eeuw Regionaal QSL-Manager en redactrice van het Leids Nieuws.
Zij was draagster van de Gouden Speld!

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe bij dit verlies!
Namens afdeling Leiden
Jos Disselhorst PA3ACJ
Jaap van Duin PA7DA secretaris

Dinsdag 19 oktober bijeenkomst

Dinsdag 19 oktober is er weer een nieuwe bijeenkomst. Volgens het programma is het onderling QSO, maar Krijn PD9KS presenteert dan ook de foto’s gemaakt tijdens het feest op 9 oktober.

Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in Clubhuis “de Hoystak” van Scouting Scojesa, Sportdreef 6, 2171KM Sassenheim

Foto’s viering 75 jaar afdeling

Zaterdag 9 oktober genoten we van een geweldig feest, onderling QSO en nog een heerlijke Barbecue toe met aangemelde leden, oud leden en een delegatie van VRZA Kagerland!

Foto’s van dit mooie feest tussen Noordwijk en Katwijk zijn te downloaden en in te zien via deze LINK!

75 jaar viering van de afdeling

Let op! Dit bericht is alleen voor leden van de afdeling en genodigden!!

Geacht lid,
Onze afdeling bestaat 75 jaar en dat willen we binnenkort graag met u vieren op zaterdag 9 oktober vanaf 13.00 uur
Tussen Noordwijk en Katwijk aan de Herenweg 307, 2201 AJ, Noordwijk.

Het programma is als volgt:

13.00 uur            Ontvangst gasten

Bij binnenkomst krijgen de genodigden 2 consumptiebonnen.

Aansluitend onderling QSO

14.00 uur            Officieel gedeelte

17.00 uur            Aanvang BBQ

20.00 uur            Einde BBQ

 

Het inpraatstation PI75LDN is QRV is op PI2NWK op 430,050 MHZ CTCSS 88,5Hz.

Op loopafstand is parkeergelegenheid, als ook mogelijk in bedrijventerrein “’s-Gravendijck”.

 

Rekening houdend met de organisatie willen we graag voor 1 oktober a.s. van u weten met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn en of u deel wilt nemen aan de Barbecue. Kunt u dit aan ons kenbaar maken via a28@veron.nl

 

 

 

 

Geslaagd ILLW weekeinde in Noordwijk

De leden van de regionale VERON-afdeling waren afgelopen weekeinde actief tijdens het “International Lighthouse and Lightship Weekend” met de bijzonder roepletters PI75LDN/L vanwege haar 75 jarig jubileum. Naast de 66 QSO’s gemaakt op 2 meter, waren de 288 verbindingen die op de HF-banden geslaagd met amateurs en vuurtorens/lichtschepen binnen bijna alle Europese landen en heel vaak met stations binnen alle werelddelen, behalve Antarctica. Uitschieters waren de stations aan de westkust van Canada en de VS, stations in Zuid America, Japan, Midden Oosten, en rond de datumgrens met Samoa en Hawaii met afstanden van ver over de 16000 Km.
Met dank aan stichting Kurt Carlsen voor de medewerking en natuurlijk onze vrijwilligers Hennie PA0LMA, Lex PA1DRP, Alex PA3DGO, Remco PE0WRH, Krijn PD9KS, Aad PD2AN en Jaap PA7DA.
De Bastogne koekjes en Engelse drop smaakten uitstekend!

Afdelingsbijeenkomst 17 augustus gaat niet door

Na enkele overwegingen is vastgesteld dat de afdelingsbijeenkomst van dinsdag 17 augustus a.s. NIET ZAL PLAATSVINDEN. We moeten constateren dat door het te kleine aantal aanmeldingen door het bestuur en vrijwilligers te veel werk verzet moet gaan worden.

Peter Nieuwenburg PD2PN SK

Op maandag 28 juni jl. is op 72-jarige leeftijd overleden ons afdelingslid Peter Nieuwenburg PD2PN.

Ondanks dat hij de laatste jaren genoodzaakt was onze bijeenkomsten te missen, kennen we hem als een betrokken radioamateur, die gezien zijn ervaringen bij de Koninklijke Marine, actief was met Morse telegrafie. Peter was bijzonder actief binnen de MARAC als secretaris.

Binnen onze regio kenden we hem in de periode waarin hij bij de politie werkzaam was, voor het organiseren van de interessante rondleidingen bij de firma GatsoMeter in Haarlem het huidige Sensys Gatso.

Na zijn pensionering fungeerde hij even als schipper op een rondvaartboot in de Leidse regio waaronder de Kagerplassen. Voor het overlijden van zijn xyl Marie Louise, waren ze beiden ook als vrijwilliger actief bij Sassembourg in Sassenheim.

We wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verlies van vader en opa!

Nieuwsbrief

Eindelijk is er weer een nieuwe Nieuwsbrief. Hierin gaan we natuurlijk in over het 75 jarig jubileum van de afdeling. De Nieuwsbrief kunt u HIER downloaden!

Veel leesplezier toegewenst!