Gouden Speld voor Eric-Jan PA1EJ

Tijdens de jaarlijkse barbecue van VERON-afdeling Leiden te Noordwijk, werd Hillegommer Eric-Jan Geertsen PA1EJ naar voren geroepen door het Hoofdbestuurslid Peter Zwamborn PE1GEX. Peter vermelde de lange staat van dienst van Eric Jan als vrijwilliger. Zo is hij lange tijd bestuurslid van de afdeling, lid van de VERON Commissie Gehandicapte Radioamateurs (CGR) en als RJJA (Rayon JOAT-JOTI Adviseur) van de VERON en Scouting Nederland. Ook buiten de radioamateur-gemeenschap is hij als vrijwilliger actief, waaronder fotograaf voor de Bollenstreek Omroep en de EHBO-vereniging.
Naast al deze feiten was hij gezamenlijk met Jaap van Duin PA7DA en Roy Deurlo PE5DX voor het activeren van het evenementen amateurstation PB6REM op het Platform Meetpost Noordwijk (REM-eiland) tijdens de afscheidstrip op 8 juni 2006. Ook is hij regelmatig actief voor en door het International Lighthouse and Lightship Weekend in Noordwijk. Meestal gehouden tijdens de 3e weekenden van augustus.
Voor al deze feiten ontving hij namens het landelijk hoofdbestuur de Gouden Speld.

 

Koos PA3DWT SK

Op 15 mei is overleden op 84 jarige leeftijd ons lid Koos Kettenis PA3DWT

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Er Aan Er Af

Neem eens een keer een kijkje in deze rubriek.

Er Aan Er Af

Barbecue dinsdag 25 juni

Dinsdag 25 juni organiseert VERON-afdeling Leiden haar jaarlijkse barbecue op het bekende adres Herenweg 307, 2201AJ, Noordwijk – ingang Achterweg, aanvang 18.30 uur inloop vanaf 17.30 uur.

De kosten zijn €10,- p.p. inclusief 2 consumpties, die u ter plaatse kunt betalen. Uw XYL / YL/ partner is van harte welkom.

Aanmelden met dieetwensen en met hoeveel mensen u komt via a28@veron.nl.

Let op! De bijeenkomst van dinsdag 18 juni komt te vervallen!

 

Lezing OpAmps Remco PE0WRH

Bijeenkomst dinsdag 21 mei
Deze wordt gehouden op ons bekende adres Herenweg 307, 2201AJ, Noordwijk – ingang Achterweg, aanvang 20.00 uur.
Remco PE0WRH gaat ons vertellen over OpAmps
Iedereen is van harte welkom

MOTA 2024

Zaterdag 11 mei as. Zijn binnen onze afdeling drie molens geactiveerd. Dit gaat gezamenlijk met leden van VRZA Kagerland.
PB6MILL de Broekdijkmolen in Warmond nabij de Leidse Merenwijk
PC6MILL de Stadsmolen aan de Gooimeerlaan Merenwijk Leiden
PE6MILL de Rodenburgermolen aan de Kanaalweg in Leiden

Nieuwe antenne PI2NWK geplaatst

Eindelijk was het op 22 april zover na een slechte winter en voorjaar met veel wind en regen. De verticale rondstraler is geplaatst. Resultaten zijn uitstekend. Dank aan Lex PA1DRP, Eric-Jan PA1EJ en Ger PA2KOP.

Hieronder enkele foto’s en de info van de antenne.

 

75 jaar NAVO bij PI4CC

Op 4 april 2024 is het 75 jaar geleden dat de NATO opgericht werd. Ter gelegenheid van dit jubileum zal er een special event station actief zijn van 1 tot en met 19 april 2024 met de call PA75OTAN (Frans: OTAN, Organisation du traité de l’Atlantique nord). De operators, leden van contest club PI4CC, zullen voornamelijk actief zijn op de hf banden in phone, cw en digitale modes.

Op 19 en 20 april 2024 zal dezelfde crew actief zijn tijdens het ‘weekend van het verdedigings-erfgoed’ met de call PA75NATO (Engels: North Atlantic Treaty Organization (NATO). Er zal gewerkt worden vanuit ‘bunker Bremen’ van het Nederlands Militair Kustverdediging Museum in Hoek van Holland wat dan door publiek bezocht kan worden.

Bevestiging van de verbinding via Dutch QSL-bureau, Clublog, LOTW en eQSL. Een Award in pdf kan aangevraagd worden na het maken van tenminste een verbinding op 5 verschillende banden, ongeacht mode

Waarbij een van beide stations PA75OTAN of PA75NATO minimaal 1 keer in het log dient voor te komen. Meer info is beschikbaar op de webpagina https://www.qrz.com/db/PA75NATO

Datum Lenteronde bekend

Jawel, de datum van de Lenteronde is bekend; het vervolg op de VERON Leiden & VRZA Kagerland Paashaasronde in 2022….

Het gaat gebeuren op zaterdag 6 april 2024.

De deadline naar Pasen gingen we niet meer redden (we hadden het een beetje druk), dus bij deze is hij omgedoopt in ‘Lenteronde’. Sommigen dachten dat we van het woord ‘Pasen’ af wilden, maar wij laten ons niet in met dat soort fratsen. Het kon gewoon niet plaatsvinden op of rond Pasen zelf, vandaar even deze andere naam.

Nog even uitleggen:

We staan op een geheime /P locatie, ergens in de regio. We draaien gewoon een ronde op de PI2NWK repeater zoals je dat bent gewend, maar deze heeft een grote plus. Druppelsgewijs zullen de rondeleiders hints kenbaar maken, die verwijzen naar de locatie waar we ons bevinden. Je raadt het al; het is de bedoeling dat je je fysiek meldt op die locatie om in aanmerking te komen voor één van de drie prijzen.

En die zijn niet mis! De hoofdprijs is een splinternieuwe Yaesu dualband porto, compleet met bureaulader en riemclip en we hebben de programmeerkabel er ook alvast voor je bijgekocht. De tweede prijs bestaat uit twee flessen goede wijn. De derde prijs is nog even een verrassing.

Het inschrijfgeld bedraagt nul, noppes, nada, zero!

Dit is gewoon iets dat we onze leden willen aanbieden namens beide afdelingen. De enige voorwaarde is wel dat je je ingemeld hebt tijdens de ronde, meer niet. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon lekker mee te doen in het net, zonder dat je naar ons op jacht gaat. Uiteraard ding je dan niet mee naar een van de prijzen.

Het houdt dus eigenlijk een beetje het midden tussen een ronde en een vossenjacht. We zijn immers uit te peilen op de ingangsfrequentie van het relais. Maar vooral de zestal hints kunnen je de goede kant op sturen. Luister dus goed naar de rondeleiders!

En dat het gezellig gaat worden staat als een paal boven water, gelet op de ervaringen van de voorgaande Paashaasronde. De koffie staat klaar bij binnenkomst.

Graag tot zaterdag 6 april!

Vanaf 20.00 uur zijn we QRV op de PI2NWK repeater.

Veel plezier en succes!

73,

Organisatie VERON afd. Leiden e.o. & VRZA afd. Kagerland

Eric-Jan PA1EJ
Adrie PD3AR
Henk PE1PYZ
Gert PD0CT

Belangrijke QSL informatie

Amerikaanse zendamateurs behouden tegenwoordig bij verhuizen naar een andere staat hun call. Hierdoor wordt het sorteer proces voor de ARRL bemoeilijkt. Zendamateurs die zijn verhuist krijgen hierdoor niet hun kaarten. De QSL bureau van de ARRL sorteert deze kaarten namelijk niet meer uit. Daarom om zorg te dragen dat de kaarten bij het juiste QSL district komen en bij de zendamateurs het volgende verzoek:
Op de QSL kaarten voor USA onder of achter de call op de QSL kaart de twee-letterige afkorting van de staat zetten waar de zendamateur nu woont (dit is te vinden via qrz punt com of via de FCC ULS database). Dit helpt met het sorteren voor de diverse QSL-bureaus in de USA. QRZ punt com is gelinkt met de FCC en daardoor actueel.
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.