Extra wekelijkse ronde op PI2NWK

Vanaf zondag 29 maart om 12.00 uur wordt een extra ronde georganiseerd via PI2NWK op 430.050 MHz. Een ieder is van harte welkom.
Dank aan PA0LMA en PD3AR

Extra CW cursus

Gezien het feit dat ook velen nu verplicht thuis zijn geeft Jaap PA7DA een extra CW-cursus vanaf 11.00 uur via PI2NWK op 430,050 MHz . Behalve als hij vanwege het QRL afwezig is! We gebruiken aan het begin de snelheid van 5 WPM tekensnelheid 12 WPM. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar voor het sociale en bespreking van de fouten wel prettig.
Graag een e-mailtje aan pa7da@veron.nl
De extra cursus eindigt weer als de thuiswerkperiode is beëindigd en is alleen tijdens de normale werkweek!

Tot 1 juni voorlopig geen examens

Het coronavirus (COVID-19) heeft op dit moment een enorme impact. Wij leven mee met degenen die door het coronavirus getroffen worden en wensen iedereen veel sterkte. Veiligheid van onze kandidaten en vrijwilligers én het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus is nu enorm belangrijk.

Inmiddels is besloten dat bijeenkomsten tot 1 juni 2020 zijn verboden. De geplande examens van de Stichting Radio Examens van 13 mei (Assen) en 25 mei (Vlaardingen) zullen dan ook geen doorgang vinden. Kandidaten die zich hebben ingeschreven voor deze examens worden door ons geïnformeerd.

Bestuur Stichting Radio Examens

Tot 1 juni voorlopig geen bijeenkomsten

In verband met de huidige ontwikkelingen van de richtlijnen m.b.t. de coronavirusproblematiek zijn er vergaande consequenties voor de activiteiten van de VERON:

Onze afdelingsbijeenkomsten zullen voorlopig niet doorgaan
Het VERON Pinksterkamp zal niet doorgaan.
De N-cursus zal voorlopig niet doorgaan, behalve telefonisch advies of via e-mail
De CW-cursus gaat wel door via PI2NWK

De 4 mei herdenking zal niet doorgaan.

Vergaderingen c.q. bijeenkomsten die tot en met mei gepland zijn gaan niet door. Denk aan

• HB vergaderingen

• WOO/CMZ vergadering

• Het AO

• Commissie vergaderingen

• Afdelingsvergaderingen

• Geplande vossenjachten

• VHF jachten

• Gouden speld uitreikingen.

• Lokale activiteiten

Mogelijk is deze lijst niet helemaal volledig, uiteraard wordt u bij nieuwe ontwikkelingen snel geïnformeerd.

Voorlopig geen N-cursus

Gezien de ernst van de Coronacrisis is er voorlopig ( tot 1 juni) geen N-cursus. Deze N-cursus die thuis gehouden wordt bij Jaap PA7DA aan de grote eettafel, voldoet niet meer aan de richtlijnen uitgegeven door de overheid. Z0 er weer door de overheid toestemming wordt gegeven wordt de N-cursus weer hervat.

Publicatie “Leef”

In de nieuwe uitgave van het regionale blad Leef, dat binnenkort verschijnt een artikel met foto’s die meer zeggen over de activiteiten in Noordwijk en PA75N

Hierbij de link naar het artikel: • Zendamateurs 25 2 1

Nieuwsbrief voorjaar 2020

Voor geïnteresseerden is er weer een nieuwe Nieuwsbrief te downloaden! Via deze LINK!

Succesvolle deelname PACC contest 2020 PI4LDN

Op 8 februari rond de klok van half 11 was het dan zo ver. Langzaam druppelde de gehele crew van PI4LDN de nieuwe geïmproviseerde shack binnen. 13 man sterk was aanwezig om de kick off dit jaar mee te maken. In de weken voor de PACC is met veel plezier gewerkt aan het opzetten van het antennepark. Dit jaar wilde we echter goed voor de dag komen, dus werd er niets aan het toeval over gelaten. PA1EJ en PA1DRP hebben alles nagezien en aangesloten. De antennes werden aan de analyzer van PA0LMA gehangen en ook daar bleek niet altijd alles oke te zijn. Het was dus maar goed dat we nog tijd over hadden en in de dagen voor de PACC stond onder andere PD3AR zijn mannetje en werden ook deze fouten er uitgehaald. Er zou een windje over Nederland trekken, dus dit betekende dat onder de deskundige leiding van PA3DGO PA2BEN PA9LUC en PA7FB de masten en de antennes nog eens extra werden afgespannen. Tel hierbij op dat PA7DA en PD9KS aanwezig waren om alles op de gevoelige plaat vast te leggen, kortom een bont gezelschap die de PACC weer tot een succes zou maken. Nu vergeten we nog een iemand die het team compleet maakte, PE2V was in aller vroegte vertrokken vanuit het oosten des lands om af te kijken hoe wij het hier deden tijdens de PACC. Een gevolg is wel dat hij zo onder de indruk is geraakt, dat hij volgend jaar weer meedoet.

Om klokslag een uur waren het PA0LMA, PA7FB en PA2BEN die de eerste verbindingen tot stand brachten. PA0LMA heeft alles in cw gedaan waarvan akte echt top. Maar zoals ieder jaar, mocht er ook dit jaar iets mis gaan. De antenne van de 160 meter begaf het, ofte wel een swr van 1 op heel veel. We hebben hier wel enkelen verbindingen op gemaakt dit weekend, maar het meeste is gewerkt op 80, 40 en 20 meter. Zeker op 20 meter waren er goede condities en het was PA7FB gegund om ver tot in Amerika uit te komen.

Nadat we ‘s avonds heerlijk gezamenlijk hebben genoten van een heerlijke vette maaltijd kwamen ook de eerste windvlagen over de shack zetten, dit was niet goed voor de FB 23 die hierdoor de geest gaf. Op zondag ochtend was het PD3GYS die enthousiast de taak van zijn buurman PA2BEN overnam, alleen waren de condities toen een stukje minder. Moe maar voldaan zijn we om 13 uur geëindigd met de PACC 2020.

Callsign: PI4LDN

Category: MULTI-OP ALL HIGH MIXED UNLIMITED

Band Qso Cancelled Dup Point Penalty Mult Score

160M 83 0 1 82 0 20

80M 317 4 0 311 0 47

40M 207 1 1 204 0 54

20M 79 1 0 76 0 15

15M 0 0 0 0 0 0

10M 0 0 0 0 0 0

—————————————————————–

686 6 2 673 0 136 91528

Ook deze PACC was weer super om mee te maken en natuurlijk gaan we volgend jaar weer proberen om alles wat dit jaar niet goed ging te verbeteren. Een ieder bedankt voor zijn inzet en graag tot de PACC2021

Crew van PI4LDN behaalt een tweede plaats tijdens de 11 steden contest

Afgelopen november deed de crew van PI4LDN mee aan de jaarlijkse 11 steden contest. Deze contest wordt georganiseerd door de collega’s van de afdeling A14 Friesland Noord. Het is de bedoeling om alle 11 steden en de kluunplaats te werken, hier krijg je extra punten voor en je krijgt punten voor ieder ander gewerkt station. De contest wordt gehouden op de 2 meter en 80 meterband en duurt 4 uur.
De week voor de contest heeft de crew alles in de shack in orde gemaakt en de antennes werden nagezien. Tijdens de dag zelf was de crew al vroeg in de shack aanwezig om eerst koffie of thee met appeltaart te nuttigen. Besloten werd dat PA3DGO, PD3AR en PA1DRP de set voor de twee meter zouden bemannen en PA0LMA, PA9LUC en PA1EJ de set voor tachtig meter. Al snel werd het duidelijk dat de condities op de twee meter band deze dag op zijn zachts gezegd slecht waren. Er werden maar twee van de 11 steden gewerkt. Gelukkig waren we niet de enige die hier last van hadden. Een mooie zesde plaats was dan ook het eind resultaat voor deze band. Waar het op de twee meter band rustig was, liep het op de tachtig meter band voorspoedig. Alle 11 steden en de kluunplaats werden gewerkt, het resultaat mag er dan ook zijn; een mooie tweede plaats.
Nadat we de erwtensoep en berenburg verorbert hadden met als klap op de vuurpijl koffie of thee met kwarktaart ging een ieder tevreden terug naar zijn eigen QTH om met een hoop lol terug te kijken op deze dag.
De uitslag is te zien op de website van PI4LWD

Landelijke VERON nieuwsbrief nu ook voor niet-leden beschikbaar

Schrijf je in voor de VERON Nieuwsbrief

nieuwsbrief december 2019Begin 2018 is de VERON webredactie gestart met het versturen van de VERON nieuwsbrief.  Met de bedoeling om het nieuws dat op de website wordt geplaatst extra onder de aandacht te brengen. En dat heeft gewerkt. Als in 2018 de webredactie start met de nieuwsbrief zitten er 2000 e-mailadressen in het bestand. Inmiddels is dit opgelopen tot 4500. Uit de enquête blijkt ook dat de leden de nieuwsbrief waarderen rond de 8. Tijd om de volgende stap te zetten waardoor ook niet-leden toegang krijgen tot de VERON Nieuwsbrief.

Geen lid maar wel de VERON Nieuwsbrief ontvangen?

Om de nieuwsbrief te kunnen versturen heeft de webredactie wel uw e-mailadres nodig. Als u de benodigde gegevens hiernaast invult en op ‘Registreer’ klikt bent u geregistreerd voor de VERON Nieuwsbrief. Wilt u zich weer uitschrijven? Onderaan elke nieuwsbrief zit de mogelijkheid om u uit te schrijven. Natuurlijk heeft u vooraf de privacy policy gelezen.

VERON lid en de nieuwsbrief ontvangen?

Leden ontvangen de nieuwsbrief automatisch indien een e-mailadres is opgenomen in het VAS (VERON Administratie systeem). Dit heeft ook als voordeel dat u zelf uw gegevens kunt inzien. Lees hiervoor de Mijn VERON FAQ. Ook hier geldt dat u zich kunt uitschrijven voor de nieuwsbrief door de mogelijkheid te gebruiken die onderaan elke nieuwsbrief staat.

Enquête in elke Nieuwsbrief

Aan het einde van elke nieuwsbrief vragen we uw mening. Door op de knop “Geef deze nieuwsbrief een cijfer” te klikken kunt u terugkoppeling geven. Wat vindt u juist goed aan de nieuwsbrief en wat niet? Door uw terugkoppeling kan de webredactie de nieuwsbrief aanpassen aan de wensen van de radioamateur.

VERON Nieuwsbrief

VERON leden ontvangen de nieuwsbrief automatisch. Maar ook niet leden kunnen de Nieuwsbrief ontvangen. Vul onderstaande gegevens in. Zodra u op registreer klikt gaat u akkoord met onze privacy policy
  

Wel ingeschreven maar nieuwsbrief toch niet ontvangen?

Ook dat is mogelijk. Een nieuwsbrief kan herkent worden als spam door uw internet provider. Als dit zo is kan het zijn dat de nieuwsbrief in uw spamfolder is afgeleverd. Indien u zich heeft afgemeld voor de nieuwsbrief dan ontvangt u deze niet meer. Ook niet als u zich opnieuw aanmeldt. Nieuwsbrieven kunnen niet per terugwerkende kracht worden verzonden.

Redactie@veron.nl voor tips

Heeft u een tip voor de nieuwsbrief, website, PI4AA of voor een artikel in Electron. Stuur deze naar redactie@veron.nl dan komt dit automatisch bij alle redacties.