Presentatie lezing PA7DA

De presentatie die Jaap PA7DA gegeven heeft op dinsdag 28 september j.l. kunt u downloaden via deze pagina!

Veel plezier!

VERON afd. Leiden doet toch mee aan de 11 steden contest 2020

Een mooi verslag over de deelname in Corona-tijd kunt u HIER lezen!

Landelijke VERON nieuwsbrief nu ook voor niet-leden beschikbaar

Schrijf je in voor de VERON Nieuwsbrief

nieuwsbrief december 2019Begin 2018 is de VERON webredactie gestart met het versturen van de VERON nieuwsbrief.  Met de bedoeling om het nieuws dat op de website wordt geplaatst extra onder de aandacht te brengen. En dat heeft gewerkt. Als in 2018 de webredactie start met de nieuwsbrief zitten er 2000 e-mailadressen in het bestand. Inmiddels is dit opgelopen tot 4500. Uit de enquête blijkt ook dat de leden de nieuwsbrief waarderen rond de 8. Tijd om de volgende stap te zetten waardoor ook niet-leden toegang krijgen tot de VERON Nieuwsbrief.

Geen lid maar wel de VERON Nieuwsbrief ontvangen?

Om de nieuwsbrief te kunnen versturen heeft de webredactie wel uw e-mailadres nodig. Als u de benodigde gegevens hiernaast invult en op ‘Registreer’ klikt bent u geregistreerd voor de VERON Nieuwsbrief. Wilt u zich weer uitschrijven? Onderaan elke nieuwsbrief zit de mogelijkheid om u uit te schrijven. Natuurlijk heeft u vooraf de privacy policy gelezen.

VERON lid en de nieuwsbrief ontvangen?

Leden ontvangen de nieuwsbrief automatisch indien een e-mailadres is opgenomen in het VAS (VERON Administratie systeem). Dit heeft ook als voordeel dat u zelf uw gegevens kunt inzien. Lees hiervoor de Mijn VERON FAQ. Ook hier geldt dat u zich kunt uitschrijven voor de nieuwsbrief door de mogelijkheid te gebruiken die onderaan elke nieuwsbrief staat.

Enquête in elke Nieuwsbrief

Aan het einde van elke nieuwsbrief vragen we uw mening. Door op de knop “Geef deze nieuwsbrief een cijfer” te klikken kunt u terugkoppeling geven. Wat vindt u juist goed aan de nieuwsbrief en wat niet? Door uw terugkoppeling kan de webredactie de nieuwsbrief aanpassen aan de wensen van de radioamateur.

VERON Nieuwsbrief

VERON leden ontvangen de nieuwsbrief automatisch. Maar ook niet leden kunnen de Nieuwsbrief ontvangen. Vul onderstaande gegevens in. Zodra u op registreer klikt gaat u akkoord met onze privacy policy
  

Wel ingeschreven maar nieuwsbrief toch niet ontvangen?

Ook dat is mogelijk. Een nieuwsbrief kan herkent worden als spam door uw internet provider. Als dit zo is kan het zijn dat de nieuwsbrief in uw spamfolder is afgeleverd. Indien u zich heeft afgemeld voor de nieuwsbrief dan ontvangt u deze niet meer. Ook niet als u zich opnieuw aanmeldt. Nieuwsbrieven kunnen niet per terugwerkende kracht worden verzonden.

Redactie@veron.nl voor tips

Heeft u een tip voor de nieuwsbrief, website, PI4AA of voor een artikel in Electron. Stuur deze naar redactie@veron.nl dan komt dit automatisch bij alle redacties.

Jaaroverzicht VERON afdeling 28, Leiden, 2019

15 januari: Huishoudelijke vergadering.

9-10 februari: PACC bij PD3AR.

19 februari: Lezing over medische aspecten bij onze hobby door PA4PK.

19 maart: Praatje over QRP door PA9RZ.

16 april: Behandeling voorstellen VR.

20 april: Excursie CAMRAS, Westerbork, LoFar, organisator PA7DA, rondleiding door PA3FXB (PI9CAM) en PA3ADU (lezing, Westerbork, LoFar).

11-12 mei: Molenweekeinde, actief vanuit de Zwanburgermolen (Warmond, PD3AR & co).

21 mei: Zelfbouwavond.

18 juni: Lezing over hoe morse te leren door PE1FJN.

20 juni – 9 juli: PB1ØØ!AU vanuit de Oude Sterrewacht in Leiden ter herdenking van 100 jaar Internationale Astronomische Unie.

20 augustus: Lezing over de cilinderdipool door PA1B.

16-18 augustus: Vuurtoren- en lichtschipweekeinde uit de Noordwijkse vuurtoren als PG6N.

14 september: Monumentendag, actief uit de Noordwijkse vuurtoren als PG6N.

24 september: Lezing over minimalistisch /P in de wildernis door PA5NN.

15 oktober: Zelfbouwavond.

18-20 oktober: JOTA, afdelingsleden actief vanuit Sassenheim bij “Tjarda” en Lisse bij de “Kaninefaten”.

19 november: Lezing over vleermuizen en de detectie en tracering daarvan door PD1BAT.

17 december: Kerstmaal, meesterlijk bereid door PAØLMA en PA9LUC.

Wekelijks iedere dinsdagavond de N-Cursus thv. PA7DA met PE0WRH

Geslaagde deelname vanuit Noordwijk aan het “International Lighthouse and Lightship Weekend”!

Gedurende het weekeinde van 17 en 18 augustus jl. hebben leden van VERON-leiden de Vuurtoren van Noordwijk geactiveerd met de roepletters PG6N en deelgenomen aan het wereldwijde “International Lighthouse and Lightship Weekend”. De Noordwijkse vuurtoren was één van de 500 deelnemers uit 90 landen. Vanuit Nederland waren 16 vuurtorens en 2 lichtschepen actief. Twee vuurtorens werden de activiteiten afgelast, wegens de vertraagde renovaties in opdracht van Rijkswaterstaat.
Niet alleen met stations in Nederland werden verbindingen gemaakt, maar ook voornamelijk in Europa. Ook zijn er op HF DX-verbindingen gemaakt met o.a. Ghana, Japan, Groenland, VS, Canada en een aantal landen in het Midden Oosten.
In totaal zijn er 333 verbindingen gemaakt met Phone, CW en FT8
De groep bestond uit de volgende leden die even kwamen assisteren of een aantal uurtjes deelnamen aan het opereren en een aantal die de crew voorzagen met koffie, thee, gevulde koeken en Engelse drop .

Het team bestond uit: PA1DRP, PA1EJ, PA2BEN, PA3DGO, PA4PK, PA7DA, PA9LUC, PA9RZ, PD1BAT, PD2AN, PD3AR, PE1HOY en PE0WRH.

Dank gaat uit naar Rijkswaterstaat, Stichting Kurt Carlsen en KNRM

Excursie ASTRON en CAMRAS

Zaterdag 20 april bezocht een delegatie van VERON afdeling Leiden ASTRON en te kort de bekende Radiotelescoop van Dwingeloo. Het gehele programma werd verzorgd door een oud lid van onze afdeling, Nico Ebbendorf PA3ADU, die een geweldige interessante presentatie gaf over ASTRON en zijn werk aldaar met een rondleiding door het “technische hart”. Na de lunch waren we te gast bij Jan van Muijlwijk PA3FXB in en bij het door CAMRAS beheerde Radiotelescoop aan de heide. Enthousiast gaf hij enkele presentaties met veel verhalen en liet hij ons een “Pulsar” zien en horen. Na een fotomoment verlieten we Dwingeloo om af te reizen naar de WSRT van Westerbork met o.a. de 14 parabolische schotelantennes. Na dit imposante bezoek weer een reis door de mooie provincie Drenthe naar Exloo om zoals Robert PA9RZ beschreef: “”LOFAR”, het eerste station, deel van een radiotelescoop voor lagere frequenties, gekoppeld met ontvangststations over heel Europa, voor frequenties waar “vroeger” de “lage” TV kanalen zaten”. Namens de Leidse delegatie: ”Nico, hartelijk dank om voor ons een zaterdag voor Pasen op te offeren”! Het was een geweldige dag met ook eens stralend mooi weer.

Foto’s zijn gemaakt door Robert van der Zaal PA9RZ  en de groepsfoto door Jan van Muijlwijk PA3FXB en te bezichtigen op Google-foto!