Voor de CW-cursus gebruiken we een bestand, die gedownload kan worden van de website van Sigurd Stenersen, LB3KB;  Just Learn Morse Code
In dit programma zijn ook een aantal oefeningen opgenomen.
De oefenbestanden van de cursus worden aangeboden via de downloadpagina. De tekens worden in het begin met een snelheid van 5/12 WPM uitgezonden.

Voor het zelf oefenen zijn er een aantal instellingen die uitgevoerd moeten worden in het oefenprogramma. Allereerst het instellen voor het luisteren en oefenen met de tekstbestanden die we uitzenden.

 

 

 

 

 

 

SK en KA instellen

Ga eerst naar: Tools -> Options -> Character Set
Zorg ervoor dat aan de rechterzijde \SK en \KA aangevinkt zijn.

 

Vervolgens kan je in de te seinen tekst:
\KA in plaats van KA en
\SK in plaats van SK
gebruiken om de twee letters als 1 teken te seinen.

Dank aan Ruud PD0R voor info voor de instellingen!

Voor het genereren van het oefenen van de geleerde tekens te genereren is er een website. De gegenereerde tekens kopieren, waarna je ze in een tekstfile plakt (kladblok). Wel aan het begin \KA plaatsen en aan het einde \SK of \KN.

Dank aan Martin PA2RUS

Waar en wanneer?

Gedurende de werkweek van maandag t/m vrijdag wordt de cursus gegeven via PI2NWK op 430,050MHz. We beginnen om ongeveer 19.00 uur en eindigen ongeveer een half uur later. Het is prettig om in te melden. Examens zijn mogelijk in België via de Nederlandse verenigingen. Na het behalen van het examen kan een aantekening aangevraagd worden bij Agentschap Telecom.

Voor het beoefenen van de tekens die voor het Belgische examen verplicht zijn verwijzen we u naar deze LINK!

Hierna nog een leuke 12WPM oefening!               

Iedereen veel succes toegewenst!

Jaap PA7DA