Belangrijke QSL informatie

Amerikaanse zendamateurs behouden tegenwoordig bij verhuizen naar een andere staat hun call. Hierdoor wordt het sorteer proces voor de ARRL bemoeilijkt. Zendamateurs die zijn verhuist krijgen hierdoor niet hun kaarten. De QSL bureau van de ARRL sorteert deze kaarten namelijk niet meer uit. Daarom om zorg te dragen dat de kaarten bij het juiste QSL district komen en bij de zendamateurs het volgende verzoek:
Op de QSL kaarten voor USA onder of achter de call op de QSL kaart de twee-letterige afkorting van de staat zetten waar de zendamateur nu woont (dit is te vinden via qrz punt com of via de FCC ULS database). Dit helpt met het sorteren voor de diverse QSL-bureaus in de USA. QRZ punt com is gelinkt met de FCC en daardoor actueel.
Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking.


Binnen onze regio bieden wij  een QSL service aan. Indien er QSL kaarten voor u zijn,  kunt u deze inleveren en afhalen op de afdelingsbijeenkomst van VERON-afdeling Leiden tijdens alle bijeenkomsten en via VRZA-afdeling Kagerland.  De QSL-manager is Fred Bey PA7FB

Via het contactformulier kunt u een afspraak met hem maken 

Hieronder een aantal belangrijke zaken aangaande het inleveren van de QSL-kaarten!

 

Inleveren/ophalen van QSL-kaarten:

QSL-kaarten kunt u, behalve in juli, inleveren dan wel ophalen op de afdelingsbijeenkomsten van de VERON (elke derde dinsdag van de maand). Ook is er een service via VRZA-afd. Kagerland.

Adreswijzigingen:

Leden die verhuizen naar een andere regio moeten dit zelf kenbaar maken bij het DQB met een verhuisbericht. Maar ook de RQM’s van de oude en de nieuwe regio willen graag geïnformeerd worden omdat het momenteel meer dan drie maanden duurt voordat zij geïnformeerd zijn door het DQB. Gebruik hiervoor de website DQB-Manger. Je kan via deze website een wachtwoord aanvragen om al je gegevens te wijzigen. Ga je bijzondere roepletters gebruiken voor bijvoorbeeld een evenement meld dit voor de VERON bij dqb@veron.nl en bij de VRZA via dqb@vrza.nl.

Enige tips bij het invullen van de QSL-kaarten:

  • Zet altijd achter op de kaart, rechtsboven, in duidelijke blokletters de roepletters of het luisternummer van het tegenstation. Dit geldt ook voor dubbelzijdig gedrukte kaarten!
  • Moet de kaart naar een QSL manager, dan dit er onder vermelden en onderstrepen
  • Verander niets bij het invullen van een kaart, maar neem bij een vergissing een nieuwe kaart. Elke doorhaling kan een kaart ongeldig maken bij de aanvraag van certificaten.
  • Controleer of in het desbetreffende land een QSL bureau is. Controleer de lijst op de website van de IARU.

Het formaat van de QSL kaart:

Het formaat 9 x14 cm is internationaal vastgesteld. Dit geld ook voor special-event kaarten. Het komt regelmatig voor dat deze stukken groter zijn met als gevolg dat deze geknakt en beschadigd bij uw tegenstation aankomen. Uw QSL kaart is wel u visitekaartje en het is jammer als het beschadigd aankomt.

Waarom krijgt u QSL kaarten terug?

Om verschillende redenen:

  • Het tegenstation accepteert geen QSL of is ‘Silent Key’;
  • het zijn landen zonder QSL bureau of het betreffende bureau verzorgt alleen QSL-kaarten van leden. Controleer dit via de DQB-Manager
  • Roepletters zijn onduidelijk of te slecht geschreven

73 Fred PA7FB  RQM afd.Leiden

pa7fb@veron.nl of bellen op 0615054312 het liefst op maandagavond tussen 1900 en 2100 uur.