PB6MILL en PA6ZBM

Met de positieve medewerking en toestemming van de Rijnlandse Molenstichting en de molenaars activeert onze afdeling jaarlijks tijdens het tweede weekeinde van mei een tweetal molens. Begonnen bij de Stevenshofjesmolen zijn het tegenwoordig de Zwanburgmolen en de Broekdijkmolen. Beiden binnen de gemeente Teylingen binnen de grenzen van Warmond.

Zie verslagje hieronder van 2017

 

Wat is Mills On the Air?
In het weekend van 14 en 15 mei zullen diverse molens door zendamateurs geactiveerd worden tijdens het “Mills on the Air” weekend. Traditioneel “bezetten” radioamateurs in Nederland, België, Engeland, Canada, Australië dan een molen. In Nederland zal dit veelal een windmolen zijn, elders zijn dat meestal watermolens.

Van daaruit worden dan vele verbindingen gemaakt met andere radioamateurs – over de hele wereld. Speciaal voor dit weekend hebben we bij Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische zaken, eigen roepnamen aangevraagd. De Broekdijkmolen krijgt als call PB6MILL en de Zwanburgermolen houdt zijn eerder gebruikte call PA6ZBM. Wij hopen samen met de molenaars een mooie leuke dag te hebben en samen onze hobby’s te promoten.

Voor meer informatie kan er gekeken worden op de site van “Mills on the air” https://www.ddars.net/index.html.

Informatie over onze vereniging is te vinden op www.veron.nl en informatie over de molens vind je op https://www.rijnlandsemolenstichting.nl.