Koos PA3DWT SK

Op 15 mei is overleden op 84 jarige leeftijd ons lid Koos Kettenis PA3DWT

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Er Aan Er Af

Neem eens een keer een kijkje in deze rubriek.

Er Aan Er Af

Lezing OpAmps Remco PE0WRH

Bijeenkomst dinsdag 21 mei
Deze wordt gehouden op ons bekende adres Herenweg 307, 2201AJ, Noordwijk – ingang Achterweg, aanvang 20.00 uur.
Remco PE0WRH gaat ons vertellen over OpAmps
Iedereen is van harte welkom

Nieuwe antenne PI2NWK geplaatst

Eindelijk was het op 22 april zover na een slechte winter en voorjaar met veel wind en regen. De verticale rondstraler is geplaatst. Resultaten zijn uitstekend. Dank aan Lex PA1DRP, Eric-Jan PA1EJ en Ger PA2KOP.

Hieronder enkele foto’s en de info van de antenne.

 

Bijeenkomst dinsdag 16 januari

Geacht lid.

Dinsdagavond 16 januari begint de bijeenkomst een halfuur eerder om 19.30 uur.

Gedurende het eerste half uur kunnen de leden voorstellen indienen voor de Vereningsraad (VR), die in april gehouden wordt. De voorstellen dienen voor februari ingediend te zijn.

Om 20.00 uur start de reguliere avond met de Hands-on workshop nanoVNA door Hans PE1AAY en Ger PA2KOP

Tot dan

Otto Bijl PA0TCA SK

Op donderdag 23 november 2023 overleed op 77 jarige leeftijd ons afdelingslid Otto Bijl PA0TCA/YB0ASG. Otto was de laatste jaren woonachtig in Oud-Beijerland, maar bleef lid van onze afdeling. We wensen zijn familie veel sterkte toe met het overlijden van Otto!

PI2NWK tijdelijk QRT

Vanwege de verhuizing van Noordwijk naar Leiden is PI2NWK tijdelijk QRT van woensdag 26  t/m vrijdag 28 juli 18.00 uur.

Radio Onderdelen Markt Assen zaterdag 7 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt de jubileum beurs “40 jaar Radio Onderdelen Markten in Assen” plaats in de Veilinghallen (Flowerdome) van Eelde. Naast jaren actief contesten op VHF en hoger, heeft onze st. RCGA daarnaast in 40 jaar tijd inmiddels meer dan 60 beurzen georganiseerd op gebied van Computer techniek en Radio hobby. Hierdoor hebben we allerlei amateur projecten kunnen ondersteunen in de Noordelijke provincies alsook de Repeatergroepen.
Deze aankomende beurs wordt weer gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demo wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.
De samenwerking met Vitalisvlooienmarkten is gecontinueerd. Hierdoor kunnen we de toegangsprijs houden op € 3,50. Dit geeft tevens toegang voor zowel onze Radiomarkt als ook de grootste Vlooienmarkt van het Noorden. Kinderen t/m 13 jaar gratis. De markt worden weer gehouden in de veilinghallen van Flowerdome in Eelde en wel aan de zijde van de ruime gratis parkeerplaatsen waar ook de gedeelde ingang met Vitalis is. De hal heeft een oppervlakte van 2500 – 3000 m2 is uitstekend verlicht / verwarmd en bevindt zich op ca. 12 km. ten noorden van Assen, en is direct aan de A28 gelegen.

Onze Radio markt is voor het publiek geopend van ~ 9.30 tot maximaal 15.00 H. Adres; Burgemeester J.G. Legroweg 80, 9761 TD, EELDE.
Standruimte voor ca. 4 meter a € 30,– en ook een halve kraam is mogelijk voor shack opruiming enz. Voor de standhouders is het mogelijk om al op de vrijdagmiddag op te bouwen.
De organisatie is in handen van de st. Radio Contest Groep Assen. Voor informatie en standhuur:
Eene de Weerd, PA3CEG.tel: 0592-613557
E-mail: eenedeweerd@hetnet.nl of pa3ceg@hetnet.nl

 

Groot onderhoud van de VERON websites

Zoals de bezoekers bemerken, verliest onze website veel data.

Dit heeft de reden dat de VERON-servers de vele data niet meer kunnen verwerken, waardoor websites te langzaam worden en vaak niet willen openen. Hieronder het bericht van de ICT-commissie, die de websites naar een andere provider laten migreren op 5 juni.

———————————————————————————————-

Op maandagavond 5 juni 2023 worden de sub-veron.nl websites verplaatst van een server in eigen beheer naar een “hosted” omgeving bij TransIP. De migratie naar de nieuwe omgeving kan niet langer worden uitgesteld aangezien de server in eigen beheer volledig overbelast is en op cruciale software componenten niet de laatste versies draait. Hiermee wordt zowel de beveiliging als het in de lucht houden van websites een steeds groter risico. Het hosten van WordPress sites door TransIP zorgt ervoor dat het VERON ICT team minder tijd kwijt is aan het uitvoeren van updates en beveiligingstaken en zich meer op andere taken kan richten.

Welke Websites

De VERON websites die worden overgezet naar de nieuwe omgeving zijn alle afdelingssites (Ann.veron.nl) en alle speciale websites zoals morse.veron.nl etc.

Tijdens de migraties kunnen de afdelingssites tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Wanneer

5 juni 2023 19:00 – 23:00u

Impact

Tijdens de migratie kunnen wijzigingen op de afdelingswebsites niet worden gemaakt of loopt u het risico dat deze verloren gaan.

Vlak voor de migraties wordt het statistieken systeem tot nader order uitgeschakeld. Het is niet mogelijk dit systeem met historie rechtstreeks over te zetten naar de nieuwe omgeving. In de nieuwe omgeving wordt het opnieuw opgezet. Hierdoor is de historie van statistieken nog niet beschikbaar.

Na migratie blijft alles hetzelfde, echter de footer van de website kan er anders uitzien. Dit is iets wat we dezelfde avond met een update fixen.

Na migratie zal de beschikbaarheid van de afdelingswebsite beter worden geborgd.

PI2NWK gaat verhuizen

Na vijf jaar te gast te mogen zijn geweest bij Verzorgingstehuis Groot Hoogwaak in Noordwijk in JO22FG, hebben we onlangs het bericht ontvangen dat, wegens werkzaamheden en andere functie van de ruimte, we een nieuwe opstelplaats moeten zoeken. Na een aantal verzoeken bij andere gebouwbeheerders met daarop een negatief antwoord, zijn we heel blij met de toezegging van Serviceflat Schouwenhove te Leiden in JO22FD. We gaan ervan uit dat de verhuizing ook meer voordelen zullen opleveren, waaronder de hoogte en ook een betere bereikbaarheid naar o.a. het zuiden op 70 cm ten opzichte van de opstelplaats in Noordwijk.
Gebleken wel is dat de gebruikte Kathrein antenne in fysiek slechte staat verkeert, o.a. door de ouderdom en daarbij het zeeklimaat waar de antenne aan is blootgesteld geweest. Deze antenne zal dan ook niet meeverhuizen en een nieuwe zal worden geplaatst, zodat de antenne voor jaren goed functioneert maar ook de veiligheid van het gebouw, de omgeving en mens en dier bij stormweer gewaarborgd is. De verhuizing zal plaats vinden nadat de administratieve handelingen en de werkzaamheden hebben plaatsgevonden.
De verhuizing gaat ook geld kosten. Daarom zijn donaties van harte welkom op: NL88 INGB 0002 7111 38 t.n.v. VERON Afd. Leiden onder vermelding van PI2NWK