Groot onderhoud van de VERON websites

Zoals de bezoekers bemerken, verliest onze website veel data.

Dit heeft de reden dat de VERON-servers de vele data niet meer kunnen verwerken, waardoor websites te langzaam worden en vaak niet willen openen. Hieronder het bericht van de ICT-commissie, die de websites naar een andere provider laten migreren op 5 juni.

———————————————————————————————-

Op maandagavond 5 juni 2023 worden de sub-veron.nl websites verplaatst van een server in eigen beheer naar een “hosted” omgeving bij TransIP. De migratie naar de nieuwe omgeving kan niet langer worden uitgesteld aangezien de server in eigen beheer volledig overbelast is en op cruciale software componenten niet de laatste versies draait. Hiermee wordt zowel de beveiliging als het in de lucht houden van websites een steeds groter risico. Het hosten van WordPress sites door TransIP zorgt ervoor dat het VERON ICT team minder tijd kwijt is aan het uitvoeren van updates en beveiligingstaken en zich meer op andere taken kan richten.

Welke Websites

De VERON websites die worden overgezet naar de nieuwe omgeving zijn alle afdelingssites (Ann.veron.nl) en alle speciale websites zoals morse.veron.nl etc.

Tijdens de migraties kunnen de afdelingssites tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Wanneer

5 juni 2023 19:00 – 23:00u

Impact

Tijdens de migratie kunnen wijzigingen op de afdelingswebsites niet worden gemaakt of loopt u het risico dat deze verloren gaan.

Vlak voor de migraties wordt het statistieken systeem tot nader order uitgeschakeld. Het is niet mogelijk dit systeem met historie rechtstreeks over te zetten naar de nieuwe omgeving. In de nieuwe omgeving wordt het opnieuw opgezet. Hierdoor is de historie van statistieken nog niet beschikbaar.

Na migratie blijft alles hetzelfde, echter de footer van de website kan er anders uitzien. Dit is iets wat we dezelfde avond met een update fixen.

Na migratie zal de beschikbaarheid van de afdelingswebsite beter worden geborgd.