Septemberbijeenkomst

De bijeenkomst voor de maand september wordt vanwege de feestweek in Sassenheim niet gehouden op 17 september, maar een week later. Dus de septemberbijeenkomst is op dinsdag 24 september!

Radio-onderdelenmarkt Assen

36ste Radio Onderdelen Markt Assen zaterdag 5 oktober 2019
We hebben besloten om onze 36ste Radiomarkt te houden op 5 oktober 2019. We hopen met deze datum weer tegemoet te komen aan de wensen van zowel de bezoekers als de standhouders.

Het wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw.
Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demo wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.
De samenwerking met Vitalisvlooienmarkten is gecontinueerd. Hierdoor kunnen we de toegangsprijs houden op € 3,50. Dit geeft tevens toegang voor zowel onze Radiomarkt als ook de grootste Vlooienmarkt van het Noorden. Kinderen t/m 13 jaar gratis. De markt worden weer gehouden in de veilinghallen van Flowerdome in Eelde en wel aan de zijde van de ruime gratis parkeerplaatsen waar ook de gedeelde ingang met Vitalis is. De hal heeft een oppervlakte van 2500 – 3000 m2 is uitstekend verlicht / verwarmd en bevindt zich op ca. 12 km. ten noorden van Assen, en is direct aan de A28 gelegen.

Onze Radio markt is voor het publiek geopend van 9.30 tot maximaal 15.00 H. Adres; Burgemeester J.G. Legroweg 80, 9761 TD, EELDE.
Standruimte voor ca. 4 meter a € 30,– en ook een halve kraam is mogelijk voor shack opruiming enz. Voor de standhouders is het mogelijk om al op de vrijdagmiddag op te bouwen.
De organisatie is in handen van de st. Radio Contest Groep Assen. Voor informatie en standhuur:
Eene de Weerd, PA3CEG.tel:             0592-613557
E-mail: eenedeweerd@hetnet.nl of pa3ceg@hetnet.nl

Cursus zendamateur voor de N-registratie

Begin september start de VERON-cursus voor de N-registratie. De N-registratie (vergunning) is een vereenvoudigde – en beginners registratie voor radioliefhebbers.

Het cursusboek is online te bestellen voor iets meer dan 25 Euro bij de webshop van de VERON.

De cursus is een voorbereiding op het examen, dat een aantal keren per jaar door het gehele land worden georganiseerd. Na het behalen van het examen wordt de registratie geregeld via Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en ontvangt de geslaagde zijn/haar roepletters beginnend met PD.

Voor informatie kan de geïnteresseerde zich wenden tot de secretaris via a28@veron.nl

Geslaagde deelname vanuit Noordwijk aan het “International Lighthouse and Lightship Weekend”!

Gedurende het weekeinde van 17 en 18 augustus jl. hebben leden van VERON-leiden de Vuurtoren van Noordwijk geactiveerd met de roepletters PG6N en deelgenomen aan het wereldwijde “International Lighthouse and Lightship Weekend”. De Noordwijkse vuurtoren was één van de 500 deelnemers uit 90 landen. Vanuit Nederland waren 16 vuurtorens en 2 lichtschepen actief. Twee vuurtorens werden de activiteiten afgelast, wegens de vertraagde renovaties in opdracht van Rijkswaterstaat.
Niet alleen met stations in Nederland werden verbindingen gemaakt, maar ook voornamelijk in Europa. Ook zijn er op HF DX-verbindingen gemaakt met o.a. Ghana, Japan, Groenland, VS, Canada en een aantal landen in het Midden Oosten.
In totaal zijn er 333 verbindingen gemaakt met Phone, CW en FT8
De groep bestond uit de volgende leden die even kwamen assisteren of een aantal uurtjes deelnamen aan het opereren en een aantal die de crew voorzagen met koffie, thee, gevulde koeken en Engelse drop .

Het team bestond uit: PA1DRP, PA1EJ, PA2BEN, PA3DGO, PA4PK, PA7DA, PA9LUC, PA9RZ, PD1BAT, PD2AN, PD3AR, PE1HOY en PE0WRH.

Dank gaat uit naar Rijkswaterstaat, Stichting Kurt Carlsen en KNRM

PG6N weer actief vanuit de Vuurtoren van Noordwijk

Aankomend weekeinde is het weer zover en gaan een aantal VERON vrijwilligers PG6N activeren vanuit de Vuurtoren van Noordwijk. Hopend op acceptabel weer worden de antennes op vrijdagavond 16 augustus geplaatst om tot en met zondagmiddag 18 augustus 15.00 uur radioactief te zijn. We hopen u op HF, als op 2 meter te ontmoeten. Voor de digi-liefhebbers zullen we ook op een aantal HF banden actief zijn. De vuurtoren is niet geopend voor het publiek en wil je ons ontmoeten? Graag even afspreken via o.a.. PI2NWK!

Radio ZS

Het Augustusnummer Rdio ZS van onze Zuid Afrikaanse zustervereniging SARL kunt u downloaden! Veel leesplezier toegewenst!

Winter YOTA 2019 – Let us go PA

Dit jaar, midden in december, is het tijd voor Winter-YOTA. Een lang weekend, voor jongeren, in het teken van amateur radio. Wil je meer leren over radiozendamateurisme? Heb je net je radio licentie gehaald of ben je nog aan het leren? Of ben je al een aantal jaar actief? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke evenement wat vol staat met radio activiteiten en vooral veel plezier!

Wie?
Ben je tussen de 16 en 25 jaar en geïnteresseerd in amateur radio? Dan ben jij de deelnemer die we zoeken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een radiolicentie om deel te nemen. We vragen wel dat je lid bent van een IARU vereniging, in Nederland is dit de VERON.

Wanneer?
Aankomst: donderdag 12 december na 15:00 uur
Vertrek: zondag 15 december na het ontbijt
Mocht het niet lukken om alle dagen aanwezig te zijn vanwege school, dan is dit geen probleem. Wij hebben liever dat je een gedeelte van het programma meedoet, dan dat je helemaal niet komt. Mocht je niet volledig kunnen deelnemen, stuur dan tijdens opgave een email naar winteryota@ham-yota.com Heb je een bewijs van opgave nodig om hiervoor vrij te krijgen van school, stuur een email, wij helpen je graag verder.

Waar?
In het bosgebied bij Oosterhout (Noord-Brabant), staat het Schiedams Schoolbuitenhuis. In dit kampgebouw hebben we slaapplaatsen voor alle deelnemers en zullen de activiteiten plaatsvinden.

Winter YOTA Programma
Op het moment wordt er nog hard gewerkt aan de invulling van het programma. We kunnen al wel verklappen dat het hele evenement in het teken staat van workshops en activiteiten rond amateur radio. De locatie bevindt zich midden in de natuur, we zullen actief zijn met spellen in het bos.
De maand december staat in het teken van December YOTA maand. Dit houdt in dat de hele maand jongeren roepnamen met YOTA in suffix zullen activeren. Hier doen wij aan mee, met de roepnaam PA6YOTA.
Kortom, je hoeft je niet te vervelen, naast het programma zorgen we voor ontbijt, lunch en avondeten en daarbuiten zullen we vooral veel plezier met elkaar hebben. Mocht het weer het toelaten, dan staat er sowieso een winter-kampvuuravond op het programma.

Kosten?
Het grootste deel van het evenement wordt gesponsord door IARU R1 en het VERON fonds. We vragen aan alle deelnemers een bijdrage van €25.
Hiermee wordt de accommodatie, 3 maaltijden per dag en alle activiteiten vergoed.

Aanmelden voor de Winter YOTA
Via deze link kan je je registreren voor dit evenement. Er is een limiet aan het aantal plaatsen. Wanneer we de deelnemers vastleggen, krijg je een email met de informatie of je wel of niet kan deelnemen aan dit evenement.
Wanneer je je registreert schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief.
Heb je nog vragen of wil je meer info? Stuur dan een mail naar winteryota@ham-yota.com

Lezing Rick PA5NN op 24 september

Op dinsdag 24 september (let wel: in september op de vierde dinsdag van de maand!) verwelkomen we oud afdelingsgenoot Rick Rabouw PA5NN. Rick is een enthousiast buitenmens en is graag vanuit zijn tentje in de “wildernis” QRV. Rick vertelt ons vanaf 20:00 uuur vooral over het hoe en waarmee en laat ons een en ander zien. We komen bijeen in gebouw “De Hoystak” van de Sassenheimse scouting, Sportdreef 6, 2171KM Sassenheim en proberen vanaf 19:30u aanwezig te zijn.

Lezing Bert Kruyswijk PA1B verkorte HF antennes

Op dinsdag 20 augustus verwelkomen we Bert Kruyswijk PA1B. Bert is de laatste tijd volop bezig geweest met verkorte HF antennes en met name met de cilinderdipool. Dit alles heeft geleid tot een bijzonder interessante presentatie waar we ook in onze afdeling van gaan genieten! De afdeling Leiden komt bijeen in “De Hoystak”, het gebouw van de scoutinggroep Scojesa, Sportdreef 6, 2171KM Sassenheim. De lezing begint rond 20:00u maar we proberen rond 19:30 aanwezig te zijn. Kijk ook naar het verhaal van Bert (in het Engels) op de website van VERON afdeling Nieuwegein!

4X-Holidaystyle DX-pedition 2019

Woensdag 29 mei vertrekt weer een gezellige club mensen met een aantal radioamateurs naar Israël (4X), om daar met radio actief te zijn en natuurlijk om ook iets te zien! We beloven niet veel maar we gaan toch een aantal mooie WW-locatorvakken activeren en een beloofde SOTA-activiteit vanaf de Berg Tabor 4X/NI-008.

De locatorvakken die op 6- en 4 meter geactiveerd gaan worden zijn: KM72RR, KL79LN en KM71JW.

De amateurs binnen de groep zijn: 4X/PA0BUS, 4X/PA0TVI, 4X/PA3CGJ, 4X/PG5AE en 4X/PA7DA

Naast het activeren van 6- en 4 meter zullen we ook op de HF-Banden actief zijn

14 juni vertrekt de groep weer naar Nederland