SSTV-beelden vanaf ISS op 9 en 10 juni

Ook in juni zenden Russische kosmonauten vanuit het Internationaal Ruimtestation ISS  weer SSTV-beelden uit op 145,800 MHz. Deze uitzendingen maken deel uit van het SSTV-experiment van het Moscow Aviation Institute (MAI-75). De uitzendingen zijn dit keer helaas relatief kort, waardoor de beelden in Nederland maar even te ontvangen zullen zijn.

Uitzendschema:

  • 9 juni 2021, van 9:35 tot 13:45 UTC
  • 10 juni 2021, 08:55 tot 14:25 UTC

Meer informatie over het ontvangen van SSTV-beelden: SSTV-beelden vanaf ISS ontvangen.

Nieuwsbrief

Eindelijk is er weer een nieuwe Nieuwsbrief. Hierin gaan we natuurlijk in over het 75 jarig jubileum van de afdeling. De Nieuwsbrief kunt u HIER downloaden!

Veel leesplezier toegewenst!

Update 70 cm project PA0FW

Er is weer een nieuwe publicatie van Frans PA0FWN. Deze keer is het de ruisdedector als onderwerp. De pagina van het project kunt u HIER openen!

PI4LDN vanaf 17 april PI75LDN

Vanwege het 75 jarig bestaan van onze afdeling zal ons afdelingstation PI4LDN vanaf 17 april tot het einde van het jaar de roepletters PI75LDN gebruiken. Bij alle activiteiten, waaronder de afdelingsrondes zullen deze roepletters gebruikt worden. Van wege de viering en andere activiteiten zal er een commissie samengesteld.

Verenigingsraad 24 april

Zaterdag 24 april vindt de 81e Verenigingsraad (VR) plaats. Afgevaardigden zijn Robert van de Zaal PA9RZ en Jaap van Duin PA7DA. Als we niet af kunnen reizen naar de VR in Veenendaal vanwege de pandemie, dan zal alsnog de VR plaatsvinden via elektronische weg. De voorstellen staan beschreven in het aprilnummer van Electron en op de landelijke website van de VERON. Uw nieuwe bestuur meent dat we niet meegaan in het voorstel nr. 4 van Eindhoven met het verzoek om de examens ook in de Engelse taal mogelijk te maken.

Alleen voor de afdelingsleden!! Mocht u, na het lezen van de voorstellen het bestuur van een advies voorzien, laat dit zo spoedig mogelijk weten via a28@veron.nl

 

Per 6 mei een Nieuwe CW-cursus

Donderdag 6 mei om 19.00 uur start Jaap PA7DA een nieuwe CW-cursus, via de repeater PI2NWK op 430,050 MHz. De gebruikte software is van “Just Learn Morse Code” en is te vinden op de website van VERON afdeling Leiden.

Zoals met de vorige cursus kan deelgenomen worden tijdens de avonden van alle werkdagen vanaf 19.00 uur. Geïnteresseerden die niet kunnen deelnemen in de avond, kunnen een afspraak maken om het in de ochtenden rond 11.00 uur de oefeningen herhalen. Geïnteresseerden kunnen zich per email aanmelden bij Jaap PA7DA!

Verloop CW-cursus

Op dit moment hebben onze cursisten de 16 WPM gehaald en gaan we na het Paasweekeinde iedere vrijdagavond rond 19.30 uur aanvangen met de herhalingslessen met een snelheid van 12 WPM. Op de zaterdagavonden rond 19.00 uur wordt er door de huidige cursisten een CW-ronde gehouden o.l.v. Hennie PA0LMA op 144.050. Ook hen die niet deelgenomen hebben aan de CW-cursus, maar CW onder de knie hebben, zijn van harte uitgenodigd.

70 cm project PA0FWN

Er zijn weer een aantal updates geplaatst aangaande het 70 cm project van Frans PA0FWN. Deze is te vinden op deze pagina!

Felicitaties aan het bestuur

Namens het Hoofdbestuur ontving onze afdeling felicitaties van de algemeen voorzitter, over het 75 jarig bestaan van onze afdeling, dat we dit jaar vieren. Hierbij wel het feit dat onze afdeling een fusie is van 3 afdelingen, opgericht in 1946. Welke zijn: Alphen a/d Rijn, Leiden en Noordwijk. De brief kunt u lezen in: Afdelingen Eind 1946

Online Huishoudelijke Vergadering Dinsdag 16 februari

Dit jaar willen we vanwege de Corona en contactbeperkingen een online huishoudelijke vergadering houden op 16 februari om 20:00 uur.

Ik zou graag van jullie uiterlijk zondagavond 14 februari een bevestiging willen hebben via de email willen hebben als je lid bent van de afdeling Leiden en de online vergadering wilt bijwonen.

Ik zal vervolgens jullie uiterlijk dinsdagochtend een link toezenden met alle stukken om de vergadering te kunnen bijwonen.

Voor koffie zal je dit keer zelf moeten zorgen.

Tot volgende week.

Veel radioplezier met dit winterse weer!

73 de Ben PA2Ben, a28@veron.nl

Secretaris afdeling Leiden