OPROEP voor Mills on the Air 2024 op de Leidse Molens

Zoals elk jaar sinds 1972 organiseert de vereniging De Hollandsche Molen de Nationale Molendag en het is min of meer traditie geworden dat radio amateurs een molen “bezetten”, niet alleen in Nederland maar ook in België, Engeland, Canada, Australië en … Van daaruit worden dan vele verbindingen gemaakt met andere radioamateurs, zowel onderling tussen molens als met anderen over de hele wereld. Ook de afdeling Leiden doet daar regelmatig aan mee, zoals verleden jaar vanaf de Broekdijkmolen.

Voor het komend jaar, het weekeinde van 11 en 12 mei 2024, gaan we de uitdaging aan om alle 9 molens (rode stippen op de kaart) van de stad Leiden te bezetten. De overkoepelende Molenstichting Leiden en Omstreken als ook met een aantal van de deelnemende molenaars heb ik al eens gepolst en er is zeker belangstelling om mee te doen. Bij overweldigende belangstelling kunnen natuurlijk ook de nabijgelegen Broekdijkmolen en Zwanburgermolen (blauwe stippen op de kaart) meegenomen worden.

Om het eenvoudig te maken zouden de verbindingen met behulp van de 2-meter band en/of de 70 cm band (via de afdelingsrepeater) gedaan kunnen worden. Natuurlijk kunnen een aantal molens ook worden ingericht voor de HF-banden, maar niet elke molen/locatie is daar even geschikt voor.

 

Maar vóórdat ik verder ga wil ik eerst weten hoeveel radioamateurs mee zouden willen doen. Het gaat dan om wie op zaterdag 11 mei 2024, van 10 – 15 uur op een van de 9 molens aanwezig wil zijn

 

Stuur onderstaande gegevens naar  pa2kop@veron.nl vóór 29 februari 2024:

 

  • Persoonsgegevens:
    • Naam, Call, telefoonnummer/whatsapp.
  • Eigen apparatuur/mobiele shack
    • Set & antenne, HF en/of VHF.
  • Lunchvoorkeur:
    • Vrucht: appel/banaan, Drank: (karne)melk/vruchtensap, Brood: wit/bruin/krentenbol.
  • Eventueel: voorkeur molen